Aktuella händelser

2016-02-07
Andra veckan i januari genomfördes flyginventering av älg i Siljansringens ÄFO under i det närmaste optimala förhållanden. Vi hoppas nu på mer snö och kyla för nästa uppdrag. 

2015-11-22
Vi på Älgflyg är startklara och inväntar nu optimala snöförhållanden för att starta årets inventering!

2015-09-01
En bild från en av sommarens inventering av Tjäder- och Orrtuppar på spel vid Ånglarna väster om Storsjön i Kopparbergslän. Utan täckning på mobilen är det lycka när man träffar på kollegan och kan fika ihop. 

2015-04-17
Röjningsinventering av skog genomfördes idag i norra Dalarna. Erik och piloten Johanna går igenom dagens jobb innan avfärd.

2015-02-24

Älgflyg genomförde i början av februari inventering av Gripsholm ÄFO och Strängnäs ÄFO. Inventeringen genomfördes under mycket fina snöförhållanden med en helikopter från HeliAir Sweden.

2014-10-10

Nu inväntar vi bara snön så kör vi igång med årets flyginventering av älg. Har ni funderingar angående inventering så tveka inte att kontakta oss på Älgflyg!

2013-12-15

Förra helgen inventerade Älgflyg stormskador efter stormen Hilde i västra Jämtland. Uppdragsgivare var Korsnäs Skog AB och uppdraget genomfördes med en helikopter från Storm Heliworks.

2013-10-26

Det är nu hög tid att boka vinterns inventering av älg! Välkomna att höra av er till oss för att diskutera era önskemål och våra möjligheter i detalj!

2013-10-25

Älgflyg har under våren och sommaren genomfört inventering av plant, röjning och utmärkning av gränser för naturhänsyn inför gödsling samt inventering av barkborre och röjning. Flyginventering av röjningsbestånd är en mycket effektiv metod där det är möjligt att inventera upp till 40 bestånd i timmen.

2013-02-25

 

Då var troligen årets sista älginventering genomförd. Den här gången inventerades Norra Dal ÄFO i skogarna kring Åmål och Bengtsfors med Distance sampling. Inventeringen genomfördes under goda förhållanden med en helikopter från HeliAir Sweden.

 

Svt Västnytt besökte oss under arbetet. För att se inslaget tryck här

 

2013-01-19

 

Älgflyg har i dagarna genomfört inventering av älg och kronhjort i Eskilstuna västra ÄFO.

 

2013-01-11

 

Älgflyg har under de senaste veckorna genomfört älginventering i Idre-Särna ÄFO, Älvdalen ÄFO och Noppiskoski ÄFO. Inventeringarna genomfördes under goda snöförhållanden med Distance sampling. För uppdraget användes två helikoptrar från HeliAir Sweden.

 

Läs om älginventeringar i Svensk Jakt (2/3-2011). Här talas en hel del om den undersökning om flyginventeringsmetoder som Älgflyg AB utförde i samarbete med Maria Hörnell-Willebrand. För att läsa artikeln tryck här!